Index SUPERTIP: ONZE HUIFKARTOCHTEN Rondleidingen Poldermuseum Agenda Linken Getijden Horeca

Voor rondleidingen contacteer: Werner Bril. Gsm: +32 (0) 4 77 55 41 48.


U heeft vragen, wenst ons te boeken?

E-mail ons hier

"HET POLDERMUSEUM TE LILLO FORT"


RENOVATIE POLDERMUSEUM

De werken blijken goed te vorderen in het Poldermuseum. We hebben dan ook een streefdatum. De afwerking van de buitenschrijnwerkerij zit in zijn laatste fase. Als alles goed verloopt dan is in de helft van november alles terug bezet, waarna onze medewerkers kunnen aanvangen met het terug herinrichten van de 34 kamers. Er is nog een hele hoop werk te verrichten. als alles goed verloopt dan heropent op zondag 1 april 2018 het Poldermuseum. Van Paaszondag zal het museum geopend zijn op alle zon- en feestdagen en dit tot en met 11 november.


INFO

Groepsbezoeken na 1 april 2018 kunnen vanaf nu geboekt worden via: Werner Bril. of Secretariaatpoldermuseum@gmail.com.

MEER INFO OVER HET POLDERMUSEUM VIA: GSM: +32 (0) 477 55 41 48; OF TEL: +32 (0) 3 345 41 48.

E-mail: werner.bril@proximus.be


PRIJZEN

* Groepen: -tot 20 personen: € 40.00

* Meer dan 20 personen : € 2,00 per extra persoon. Betaling inkom : min. 10 dagen voor het bezoek

* Gids : € 30 voor een prestatie van max. 2 uur

* Betaling rechtstreeks aan de gids na het bezoek, minimum 2 weken vooraf reserveren.

SCHOLEN

* tot maximum 25 leerlingen : € 50 (gids inbegrepen), meer dan 25 leerlingen : € 1,00 per extra leerling

Deze info is overgenomen van het Poldermuseum.


OUD LILLONAAR ALS GIDS

ALTERNATIEF: EEN GEZONDE WANDELING DOORHEEN DE GESCHIEDENIS VAN LILLO, OF ZANDVLIET. MISSCHIEN EEN HUIFKARTTOCHT DOORHEEN DE STAD "STADT SANTFLIET.

ZIE MEER OP DEZE WEBSITE VIA HUIFKARTOCHT EN RONDLEIDINGEN.


UW GIDS IS, WERNER BRIL, bijgenaamd 't Krabbevangerke".

Oud Lillonaar, gids en correspondent te fort Lillo voor het Simon Stevin Vlaams Vestingbouwkundig Centrum. Hij is opgegroeid met de realiteit van de afbraak der polderdorpen. Hij was kind van de annexatie en afbraak der gehuchten, Lillo Kruisweg (waar hij woonde), en Oud Lillo. Zijn (zwart) zieltje is begraven in het zo landelijke Lillo kruisweg van toen. De "Flor", zijn grootvader was zijn mentor en bezieler in zijn prille jeugd. De paplepel het gereedschap om gids te worden. Het is dan ook niet moeilijk te verstaan dat hij in de stoere oud visser en zeehondjager, in de "sloeffe" van zijn "vava" zou stappen. Zijn grootvader was één van de eerste medewerkers en gidsen van het museum te Lillo. Werner is vandaag de dag eveneens vele jaren betrokken in de gidswerking van het Poldermuseum. Waar is de tijd gebleven, de tijd toen het Poldermuseum nog de naam "Het Polder en Zeemuseum". droeg.

Gecombineerde rondleidingen ( Zie Rondleidingen ) zijn mogelijk. Lillo, het Poldermuseum en de Eenhoornmolen zijn zeker geen verloren tijd. Geloof het of niet, maar uw dag is soms niet lang genoeg. En de huifkar, den tram en vervoersmiddel van de jare stillekes intbreekt ook niet. De stad Santvliet en Van 't Mas Naar Oosterweel, schenkt menig medereiziger kippevel. Hoefgekletter en feestelijk verborgen dranken. En rijk of arm, ook hij vierde feest onder een de tent van de huifkar. Zalig dus. Tot ziens? Doen zenne.


^ Naar boven      Website © Werner Bril.         Foto's © Werner Bril, 2005-2016 Alle rechtenvoorbehouden.   Gastenboek.